Kinderkoor ZingDing is in 2014 opgericht door Annemiek Harreman en Jim Gilloffo. In september 2020 gaat het zevende jaar van start onder leiding van Annemiek Harreman en met pianist Koos Lonis.

Het koor bestaat uit 30 kinderen in de basisschoolleeftijd. De samenstelling van de groep is divers, maar we zijn nog op zoek naar zingende jongens. Verder zijn er kinderen uit heel gemeente Deventer (Diepenveen, Colmschate, Twello) en van verschillende achtergronden. In beide groepen is een aantal kinderen met een meertalige achtergrond (Duits, Frans, Grieks en Spaanstalig). Er lijkt zich een vaste kern van kinderen te vormen die op het koor blijven en doorgroeien van het A naar het B-koor.

De afgelopen jaren hebben de kinderen al heel wat optredens gegeven. Zo waren ze te gast op de volgende plekken:

  • Dickens Zingt, Schouwburg Deventer,
  • Jonge Dierenfeest Milieucentrum De Ulebelt,
  • Dorpskerk Wilp, Kerstmarkt Diepenveen,
  • Open dag Muziekhuis Deventer,
  • Zorginstellingen Humanitas en PW Janssen
  • Openbare Bibliotheek Deventer.

Het doen van de optredens zorgt voor voldoening en zelfvertrouwen bij de kinderen. Het is soms even spannend, maar het is altijd een positieve ervaring. De kinderen groeien en leren zichtbaar!

In het tweede jaar is het koor gevraagd om mee te zingen op de CD van Deventer zanger Rob Dekay. Dit was een mooie ervaring voor de kinderen. Ze staan nu op de EP Alles gaat voorbij met het nummer Wist ik het. De cd is eind oktober 2016 uitgebracht. Het was voor de kinderen een leerzame en leuke ervaring om mee te werken aan een echte cd!

Even voorstellen: