Talent om te zingen kan je ontdekken en ontwikkelen!

Zingen is voor jongens en meiden! En het kinderkoor is er voor alle jongens en meiden in de leeftijd van 6 – 12 jaar. De kinderen krijgen eens in de week een uur les op de woensdagmiddag. Er wordt zeker drie keer per jaar opgetreden op verschillende locaties. Het koor is opgedeeld in twee groepen. Het A-koor met kinderen van groep 3 tot en met groep 5 en het B-koor met kinderen van groep 6 tot en met 8. 

Kinderkoor ZingDing heeft een aantal educatieve doelstellingen, naast het feit dat samen zingen een leuke hobby is voor kinderen:

  • Het koor biedt de mogelijkheid al jong verschillende, muzikale vaardigheden te ontwikkelen. De kinderen leren spelenderwijs over zuiver zingen, harmonie (meerstemmigheid), articulatie en resonantie.
  • Ze maken kennis met verschillende muziekstijlen en zingen in verschillende talen.
  • Even belangrijk is dat de kinderen zelfvertrouwen opbouwen door voor een publiek op te treden. Het samen optreden helpt de kinderen teamgeest te ontwikkelingen doordat ze samen werken.
  • Zingen is een ontspannende bezigheid en leidt tot een evenwichtige ontwikkeling van het lichaam en brein.

Naast zingen leren de kinderen bewegingen met hun hele lijf (bv een choreografie bij een lied of een klappatroon). Dit stimuleert de ontwikkeling van de coördinatie en muzikaliteit van het lichaam. Zingen doe je met je hele lijf!