Kinderkoor basis voor zangcarrière

Terug naar het overzicht
3 september 2020

Wist je dat een groot aantal bekende artiesten begonnen is met zingen in een kinderkoor?

Soms waren dat kerkkoren, maar in Amerika hebben veel basis- en middelbare scholen een goed koor. In Nederland is dat helaas minder het geval. Alleen de vrije scholen hebben koorlessen voor alle kinderen. Verder worden kerkkoren vaak opgeheven, omdat er te weinig leden zijn. En toch is het belangrijk dat alle kinderen leren zingen en hun stem ontwikkelen. Kinderkoor ZingDing biedt kinderen die mogelijkheid.

Hier een greep uit de artiesten waar ze een voorbeeld aan kunnen nemen: John Legend, Whitney Houston, Tina Turner, Kelly Price, Carrie Underwood, Usher, Bobby McFerrin en Aretha Franklin. Als je de namen niet kent, zoek dan eens op YouTube naar nummers van deze zangers.

En tot slot, Justin Timberlake! Hij is bekend van hits als Can’t stop the feeling en Just Sing. Dit laatste nummer is geschreven voor de film Trolls World Tour. Dit jaar zingt ZingDing dit nummer in het slotconcert op 26 juni.

Dus, als je wilt leren zingen, is zingen in een kinderkoor een hele goede basis. Kinderen leren met en van elkaar en hebben veel plezier bij het zingen, dansen en rappen van alle verschillende liedjes.