Lovende recensie optreden Deventer Open Podium

Terug naar het overzicht
20 maart 2018

Het eerste wat mij opvalt is hoe Annemiek Harreman ‘haar’ kinderen meeneemt op het podium. Een mooie voorbereiding op hun optreden. Ze weten waar ze moeten staan en kunnen al een beetje wennen aan de omgeving. Het blijft toch altijd spannend.

Het optreden begint en ik geniet van die heerlijke enthousiaste snoetjes die uitstralen dat ze graag zingen. En zingen kunnen ze. Met volle aandacht voor Annemiek en op de piano begeleid door Koos luister ik naar een zuiver en enthousiast kinderkoor. Leuke bewegingen die de teksten aanvullen. Ik kan alles ook zo goed verstaan. Je kan zien dat daar veel aandacht aan is besteed zonder dat het afbreuk doet aan het enthousiasme en de spontaniteit van de kinderen. En wat fijn dat de kinderen zelf ook mee mogen denken. Het shuffelen zag er superleuk uit.

Ook lastiger werk wordt niet geschuwd. Een mooie solo van Ilsa in het Duits, een canon in het Hebreeuws en het lastige ‘Chain to the rhythm’. Ik heb ademloos geluisterd naar het nummer ‘Licht van deze tijd’ (ik hoop dat ik de juiste titel noem).

ZingDing sloot af met de ZingDingSong, waarbij het publiek bovendien werd getracteerd op een stukje acrobatiek.

ZingDing laat zien wat samen muziek maken is. ‘Het podium is onze plek’ wordt gezongen. Ik kan het daar alleen maar mee eens zijn.

Gezien op 4 maart 2018, Deventer Schouwburg

Door Wilma Licht