Prachtige recensie optreden DOP 2017

Terug naar het overzicht
5 april 2017

Hier onder is de recensie weergegeven die is gemaakt naar aanleiding van het optreden van de kinderen op het Deventer Open Podium op 5 maart 2017. Wij zijn hier heel blij mee!!

Recensie: Rik Görtemöller

Leren, zingen en plezier maken met elkaar staan voorop bij Kinderkoor ZingDing. En dat is deze middag goed te merken.

Al tijdens hun introductie “ZingDing lied” zingen de kinderen prachtig meerstemmig en stralen heel veel plezier uit.

En dat het ook met het visuele aspect wel goed zit blijkt tijdens het nummer “Nieuwe Rembrandt” waarin een act is opgenomen met kleurrijke doekjes. Een even simpel als briljant uitgedacht idee.

Liedjes als “Fietsen fietsen fietsen” en “De dag is vol kleuren” zijn nooit saai en worden zuiver gezongen. Ook in de hele hoge tonen ! 

Het valt op dat het koor sowieso erg tekst vast is. Menig volwassen koor kan hier een puntje aan zuigen.

Met stampers en klappers wordt vervolgens het ritmische “Sansakoma” ingezet. Alles inde maat en opzwepend voor het publiek.

Nog verrassender wordt het daarna als ook de 70’s klassieker “Carwash” door het koor wordt ingezet. Moeiteloos wordt ook in het Engels gezongen. 

Aan het einde klinkt ook nog het enthousiaste “We maken heel de dag muziek”. En dat is te horen !

Talentvolle kinderen, een prima begeleiding en vooral allemaal blije gezichten. Het maakt het luisteren naar Kinderkoor ZingDing een verademing.

Misschien een kleine tip meegeven … Een grote dirigent pal voor kleinere kinderen zetten is soms onvermijdelijk maar geeft voor de zaal een niet zo fraai beeld. Deze “kids” stralen zoveel plezier uit, dat mag gezien worden.